På väg till molnet?

De flesta företag som använder IBM Domino för e-post har oftast även ett antal applikationer i sin miljö. Många stora företag kan ha flera hundra stora eller små applikationer, både köpta och egenutvecklade. I de flesta fall är ett fåtal av dessa affärskritiska, men vid närmare analys upptäcker man oftast att även de mindre applikationerna är viktigare än man trott och används dagligen av personalen.

Ett beslut att migrera e-posten antigen till molnet eller annan plattform lokalt är ganska enkelt att ta, men vad händer med alla applikationer? Att konvertera dessa till ny plattform är oftast för kostsamt och den investeringen går sällan att räkna hem. Vi kan erbjuda ett antal olika sätt att hantera detta.

  • IBM SmartCloud Hybrid
    Detta är den perfekta lösningen för företaget som vill gå till molnet med e-posten och de sociala funktionerna, men har ett antal Dominoapplikationer som är kritiska för företaget. Med SmartCloud Hybrid behåller man applikationsmiljön som tidigare, men flyttar e-post och sociala funktioner till molnet med åtkomst oavsett plats och oavsett plattform.
  • IBM Notes Browser Plugin
    Med browser plugin kommer man åt alla sina applikationer som tidigare, men genom inloggning via webbläsaren istället för klient. Detta gör att man inte behöver modifiera eller konvertera applikationerna till webb eller annan plattform. I kombination med xPages på de applikationer som är mest använda och kritiska kan detta vara den optimala lösningen.
  • IBM Domino xPages
    xPages är det smarta och kostnadseffektiva sättet att ”webbifiera” Dominoapplikationer. Med xPages lägger man på ett webb GUI på de befintliga applikationerna vilket gör att alla bakgrundsfunktioner i form av kopplingar kan behållas som tidigare.

Kontakta oss för mer information så kan vi hjälpa er finna den bästa vägen framåt för just ert företag.